Meer weten over onze cursus vrachtwagenongevallen op snelwegen?

Deze cursus is speciaal ontworpen om chauffeurs de nodige kennis en vaardigheden te geven om zowel preventief als reactief effectief te handelen bij ongevallen op de snelweg. Door een combinatie van theoretische kennis en praktische tips, worden chauffeurs beter voorbereid op kritieke situaties.

Tijdens de cursus wordt er diep ingegaan op diverse cruciale aspecten. Daarnaast krijgen chauffeurs handvatten aangereikt om als eerstehulpverlener bij een ongeval op te treden. Er wordt ook aandacht besteed aan de fysieke en mentale gezondheid van de chauffeurs, wat essentieel is voor het behoud van hun alertheid en reactievermogen tijdens lange ritten. Deze cursus, bestaande uit tien theoriedelen, behandelt onderwerpen zoals:

  1. Wet- en Regelgeving: Belangrijke wetten en regels rondom vrachtvervoer op snelwegen.
  2. Technische Veiligheidssystemen: Inzicht in systemen die ongevallen kunnen voorkomen of de impact ervan kunnen verminderen.
  3. Veilig Rijgedrag: Tips en technieken voor defensief rijden om ongevallen te voorkomen.
  4. Hulpverlening bij Ongevallen: Praktische kennis over hoe te handelen als eerstehulpverlener bij een ongeval.
  5. Gezondheid en Alertheid: Hoe lichamelijke en mentale fitheid de rijveiligheid beïnvloeden, inclusief de rol van voeding en het vermijden van middelengebruik.

De cursus speelt een cruciale rol in het verhogen van de verkeersveiligheid. Vrachtwagenongevallen op snelwegen kunnen ernstige gevolgen hebben, niet alleen voor de betrokken chauffeurs maar ook voor andere weggebruikers. Door chauffeurs goed voor te bereiden, kunnen zij bijdragen aan het verminderen van ongevallen en de gevolgen ervan beperken.

Voordelen van de cursus:

– Nascholing Code 95: Deze cursus telt mee voor de verplichte nascholing (Code 95) voor beroepschauffeurs, waardoor ze hun rijvaardigheidskwalificatie behouden.

– Flexibiliteit en Gemak: De cursus kan los geboekt worden of als onderdeel van een alles-in-één nascholingspakket, wat flexibiliteit biedt aan de chauffeurs.

– CCV-gecertificeerd: Smits Opleidingen is CCV-gecertificeerd, wat garant staat voor kwalitatief hoogstaande opleidingen die erkend worden door de branche.

Door deze cursus te volgen, verbeteren chauffeurs niet alleen hun eigen veiligheid, maar dragen ze ook bij aan de algehele verkeersveiligheid. Dit maakt de cursus een waardevolle investering voor zowel chauffeurs als transportbedrijven.