• Nieuws / blog
  • Veilig werken met de hoogwerker: Essentiële kennis en vaardigheden

Veilig werken met de hoogwerker: Essentiële kennis en vaardigheden

Hoogwerkers zijn cruciale hulpmiddelen in de bouw en onderhoudssector, maar ze vereisen specifieke kennis en vaardigheden om veilig te kunnen worden gebruikt. Bij Smits Opleidingen kun je een uitgebreide cursus volgen die je voorbereidt op het veilig en efficiënt bedienen van verschillende soorten hoogwerkers, waaronder schaarhoogwerkers en telescoophoogwerkers.

De cursus “Veilig werken met de hoogwerker” bij Smits Opleidingen is ontworpen om zowel beginners als ervaren gebruikers de nodige kennis en vaardigheden bij te brengen. De training omvat de volgende onderdelen:

  1. Wet- en Regelgeving: Inzicht in de relevante wetten en regels rondom het gebruik van hoogwerkers.
  2. Technische Basiskennis: Begrip van de technische aspecten en veiligheidsvoorzieningen van hoogwerkers.
  3. Bediening en Gebruik: Praktische training in het veilig bedienen van schaarhoogwerkers en telescoophoogwerkers.
  4. Risico’s en Preventie: Herkennen van potentiële gevaren en leren hoe je deze kunt vermijden.

De cursus duurt één dag en bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk. Na het succesvol afronden van de cursus ontvangen deelnemers een certificaat, wat een bewijs is van hun bekwaamheid in het veilig bedienen van hoogwerkers. Dit certificaat kan zowel particulieren als bedrijven helpen om aan de wettelijke eisen te voldoen en de veiligheid op de werkplek te verbeteren.

De kosten voor deze cursus bedragen €259,- exclusief BTW. Hoewel deze cursus niet in aanmerking komt voor de SOOB-subsidie, is het een waardevolle investering in de veiligheid en productiviteit van werknemers. Door het volgen van deze cursus investeer je in je eigen veiligheid en die van je collega’s. Veilig werken met de hoogwerker is niet alleen een wettelijke vereiste, maar ook een verantwoordelijkheid die we allemaal serieus moeten nemen.